Atölyeler & Yaygın Eğitim Uygulamaları

Yaygın eğitim ve non-formal öğrenme, öğrenme sürecini sınıf dışındaki etkileşimlere taşıyarak bilgiyi daha erişilebilir ve uygulanabilir hale getirmeyi amaçlıyor. Bu tür eğitimlerde kullanılan "icebreaker" aktiviteleri ile katılımcılar arasındaki buzlar kırılır, "energizer" etkinlikleri ile de enerji seviyesi arttırılarak öğrenme süreci daha dinamik ve etkili bir hale gelir. Teorik bilgilerin pratik becerilere dönüştürülmesi ve öğrenmenin her yaştan insan için keyifli bir keşfe dönüşmesi yaygın eğitim alanının başlıca amaçlarından…

Avrupa Birliği’nin Erasmus+ programları başta olmak üzere, Türkiye’de gençlere yönelik pek çok gençlik çalışması faaliyeti düzenlenmektedir. Bu tür çalışmalarla ilgili örnek gösterebileceğim kurum ve program detaylarını "Sivil Toplum" alt sayfasındaki blog yazılarımda zaman içinde ele alacağım.

Bu sayfada ise, sahada çalışma yapan veya çalışmayı düşünen kişilere, çeşitli atölye önerileri ve farklı yerlerde katılımcı veya eğitmen olarak edindiğim pratik bilgileri ve deneyimleri aktarmayı planlıyorum.

Ayrıca, atölye tasarlamak için yapay zeka araçlarından nasıl faydalanabileceğinizle ilgili bilgileri de buradan paylaşacağım. ChatGPT, Gemini, CoPilot gibi birçok uygulamayı günlük olarak kullanıyorum. Bu araçların, eğitim ve atölye tasarımınızı nasıl ileriye taşıyabileceği konusunda faydalı olduğu kadar, yanıltıcı bilgiler sunarak sizi yanlış yönlendirebileceğinin de farkındayım. Bu konu özelinde örneklere de yer vereceğim.

Bu bölüm site içerisinde Türkçe sayfalarda beni en çok heyecanlandıran ve bilhassa yaz döneminde en çok ağırlık vermek istediğim bölüm olabilir. Dolayısıyla önümüzde hafta ve aylarda buranın biraz daha dolu olmasını arzu ediyorum. Elbette sizlerin de katkılarıyla…