Dijital Dönüşüm

Erken yaşlardan beri bilgisayarlara ve internetteki bilgi-belge paylaşım platformlarına olan merakımının yanında sivil toplum çalışmalarında yazılım ve donanım konusunda “early adopter” (erken benimseyici veya yenilikçi kullanıcı) sayısının görece az olmasından dolayı kendimi bu alanda profesyonel çalışmalar yaparken buldum. Her ne kadar pandemi öncesindeki yıllarda da bu konularda eğitimler düzenlediysem de pandeminin bu süreçteki çarpan etkisi yadsınamaz.

Günümüzde kitap, dergi, blog, müzik, video, oyun, tasarım derken hemen her konuda çok sayıda dijital platform ve dijital araç hayatımıza girmiş durumda. Son dönemde internet erişiminin hızlanması ve yaygınlaşması, bulut bilişim, blok zinciri teknolojisi ve Nesnelerin İnterneti gibi yeni kavramların günlük hayatımızda daha belirgin bir yer edinmesine neden oldu.

Ancak, benim ilgimi en çok çeken konular arasında dijital alışkanlıklar ve insan-makine etkileşimi bulunuyor.
Özellikle yapay zeka araçlarının mobil ve web uygulamalarına entegre edilmesi, bu araçlarla etkileşimlerimizin yeni ve daha derin bir seviyeye taşınmaya başladığını görüyoruz.

Siteyi bile uzun yıllardır güncellemek isteyip bugün bunu yapabiliyor olmamda da ChatGPT, Gemini, Canva gibi araçların etkisi büyük.

😌 Baştan söyleyeyim:
Sağlık, ulaşım, imalat sanayii gibi sektörlerle ilgili olarak ne proje-hibeler tarafında ne de dijital dönüşümle ilgili hiçbir deneyimim yok. (Dolayısıyla bu tür sorularınıza yanıt bulmanızda yardımcı olamam. 😅)

Sitenin genelinden de anlayabileceğiniz üzere dijitalleşme tarafında da odaklandığım ve uzmanlaşmaya gayret ettiğim başlıklar sivil toplum ile yaygın eğitim çalışmaları.

Bu sayfalarda ele aldığım kısımlarda hedef kitlem olarak sivil toplum çalışanları, öğretmenler, akademisyenler ile okul dışı yaygın öğrenme programlarında eğitmenlik yapanları düşünsem de elbette konuya meraklı olan herkes bu paylaşımları okuyabilir, sayfalardaki bağlantıları inceleyebilir.


Blog Yazılarım


Padlet Sayfalarım